Sportcentrum Rust is een begrip in de judosport, zowel in Nederland als in het buitenland.
In Japan staat judo als een levensvorm (levensfilosofie) en dat is ook bij ons in de sportschool. Zo staat judo bekend om de vormende werking op de opgroeiende mens. Het kan door jong en oud worden beoefend. Vele artsen en pedagogen staan volledig achter deze vorm van oosterse verdedigingskunst (sport), als heilzaam onderdeel van de opvoeding. Ook vele scholen in de speciaal onderwijs hebben judo als een onderdeel in hun onderwijsprogramma gezet.

De ervaring leert dat de kinderen die zich lichamelijk en geestelijk in hun eigen normen en waarden goed kunnen uiten, beter kunnen omgaan met agressie en weten wat ze waard zijn. Bij Sportcentrum Rust krijgen uw kinderen de gelegenheid om judo of een van de andere sporten in een veilige en verantwoorde omgeving te leren. Na een uitgebreide kennismaking kunnen de kinderen zelf kiezen of ze op recreatie- of een wedstrijdniveau door willen gaan. Wat een leerling ook kiest, bij ons staat de sportvreugde van het kind altijd voorop.

Ook kinderen met een beperking zijn van harte welkom op onze sportschool, deze kinderen sporten samen met de valide sporters en dat is een goede ervaring voor een ieder. Natuurlijk zijn ouders ook welkom om bij ons te sporten. Er zijn steeds meer ouders die hun kinderen volgen en zelf actief gaan meedoen aan één van onze activiteiten.

Wilt u of uw kind kennismaken met judo, jiu-jitsu, kosen ne-waza, kickboksen, muay thai boksen, MMA of Bodybalance? Kom dan gerust langs op een van onze lesdagen, bel Jan op 070 785 67 41 of stuur een mailtje info@sportcentrumrust.nl. De eerste les is gratis.

Judo

Judo kan beoefend worden vanaf drie jaar.
Van peuterstoeien naar recreatie judo en van recreatie judo eventueel naar wedstrijdjudo. Judo is niet alleen een sport, maar vooral een stuk karaktervorming.

Meer informatie over Judo

A-Judo

Budo Sport Rust is al een aantal jaren actief met gehandicapten en minder-validen. Zo zijn er een aantal gehandicapte en minder-valide judoka’s die bij ons in de reguliere lesuren judoën.

Meer informatie over A-judo

Jiu-Jitsu

In de hedendaagse jiu-jitsu worden verscheidene vechtsporten behandeld zoals: judo, karate, aikido, kickboksen, boksen en verdediging tegen wapens.

Meer informatie over Jiu-Jitsu

KOZEN NE-WAZA

Jan Rust liep al jaren met het idee om iets anders te doen in de judowereld. Toen hij hoorde dat in Duitsland diverse ne-waza-toernooien georganiseerd werden, is het idee geboren om ook in Nederland dit te organiseren.

Meer informatie over Kozen Ne-Waza

BJJ

BJJ is een unieke sport waarvan je zowel fysiek als mentaal sterker wordt.
Zeer geschikt voor judoka’s of mma vechters die hun grondgevecht willen verbeteren !
Wil jij een keer mee komen doen ? We trainen iedere woensdag van 18.45 tot 12.15 bij sportcentrum Rust in Den Haag.

Meer informatie over BJJ

KATORI SHINTO RYU

In de lessen leer je Kenjutsu (zwaardvechten), Iaijutsu (trekken van het zwaard en toeslaan) en Bôjutsu (lange stok).

Meer informatie over KATORI SHINTO RYU

Kickboksen

Het Thaiboksen is in het westen vooral bekend door de films (zoals bv. kickboxer en tegenwoordig Ong-Bak) en de vele competitiegala’s zoals de K1.

Meer informatie over Kickboksen

AIKIDO

Een zelfverdedigingsport voor zowel dames als heren vanaf de leeftijd van 18 jaar. Proeflessen zijn geheel vrijblijvend.

Meer informatie over Aikido

Sambo

Sinds kort bieden wij ook Sambo aan bij Sportcentrum Rust. Wil je graag meer informatie? Kom dan naar Leidschenveen en volg een proefles!

Meer informatie over Sambo