Yoga

De wetenschap van Yoga vind zijn oorsprong in de Indusvalei in India, er zijn tabletten van meer dan 5000 jaar oud gevonden met daarop afbeeldingen van mediterende mensen in Asana (lichaamshoudingen). Ook de eerste talen (Sanskriet en Ghurmukhi) komen uit deze vallei, zij het enige tijd erna.

De ervaringen en filosofieën van Patanjali zijn verzameld in een aantal Sutra, die gedateerd zijn rond 200 v chr. En deze geschriften vormen tot op de dag van vandaag de leidraad voor het Yogische pad en veel andere religies.

Rond 1800 is de yoga uitgewaaierd over de wereld. Het resulataat waren 22 erkende vormen van Yoga, de één zeer fysiek de ander meer gericht op meditatie. Shri Pattabi Jois en Yogi Bhajan zijn enkele Guru’s die het yoga toegankelijk hebben gemaakt en het in het westen bekendheid hebben gegeven.

Alle vormen van Yoga die bij Asha gegeven worden zijn vormen van Hatha Yoga, waarbij een vereniging van tegenstellingen word gemaakt, niet door te forceren maar door gebruik te maken van je innerlijke kracht en een connectie met je hogere zelf (de ziel), hard en zacht, lichaam en geest, mannelijk en vrouwelijk, hemel en aarde.