Jiu-Jitsu

Geschiedenis

In de hedendaagse jiu-jitsu worden verscheidene vechtsporten behandeld zoals:
judo, karate, aikido, kickboksen, boksen en verdediging tegen wapens.

Jiu-jitsu is de moeder van veel vechtsporten. De sport komt oorspronkelijk uit China en werd voornamelijk in kloosters beoefend. Elk klooster had zijn eigen stijl. Later is jiu-jitsu naar Japan gegaan en daar dankt het zijn naam aan.

Zelfverdediging

Jiu-jitsu is een zelfverdedigingssport en heeft als voornaamste principe het meegeven, met gebruik maken van de kracht van de tegenstander.Eigenlijk doet een jiu-jitsuka niets zonder aangevallen te worden.

Wie kan jiu-jitsu beoefenen?

Iedereen vanaf 8 jaar en ouder. Vooral voor meisjes en dames, maar natuurlijk ook voor heren, is jiu-jitsu een goede zelfverdedigingssport.

Zelfvertrouwen

Iemand die jiu-jitsu beoefent zal vrij snel zelfvertrouwen krijgen en iedereen weet hoe belangrijk dat is, vooral in deze tijd van agressie. Geen Full-contactsport:
Omdat de technieken die geleerd worden gevaarlijk zijn mag er op de training beslist niet doorgeslagen of getrapt worden. Beheersing is dus belangrijk!!

Realistisch

Jiu-jitsu is heel erg doeltreffend, omdat er zowel van dichtbij als van afstand verdedigd kan worden. Kortom jiu-jitsu is afwisselend en allround.

Kleding

Jiu-jitsu wordt beoefend in een wit judojasje en een zwarte broek.